...průvodce světem zahrádek


Celerové chlebíčky

14.02.2013 11:36

40dkg másla, 4dkg mouky, mléko nebo bílé víno, na špičku nože cukr, pažitka, vařený celer, natvrdo vařené vejce, ředkvičky a ořechy, 1 veka nakrájená na šikmé plátky.

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem nebo bílým vínem, osolíme, přisladíme a přidáme špetku muškátového květu a povaříme, aby omáčka byla hustá. Do prochladlé přidáme drobně nasekanou pažitku. Plátky žemlí pomázneme lehce máslem a lehce opečeme. Pak je potřeme hustou omáčkou a položíme plátek vařeného celeru. Do středu dáme plátek vajíčka a kousek ředkvičky nebo naloženou cibulku. Okraj kolem celeru posypeme strouhanými ořechy.

—————

Zpět