Jak sázet trvalky?
1. Doba sázení je od března do května a od srpna do října
2. Trvalky v truhlíku...
40dkg másla, 4dkg mouky, mléko nebo bílé víno, na špičku nože cukr, pažitka, vařený celer, natvrdo vařené vejce, ředkvičky a ořechy, 1 veka nakrájená na šikmé plátky.
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem nebo bílým vínem, osolíme, přisladíme a přidáme špetku muškátového květu a povaříme, aby omáčka byla hustá. Do prochladlé přidáme drobně nasekanou pažitku. Plátky žemlí pomázneme lehce máslem a lehce opečeme. Pak je potřeme hustou omáčkou a položíme plátek vařeného celeru. Do středu dáme plátek vajíčka a kousek ředkvičky nebo naloženou cibulku. Okraj kolem celeru posypeme strouhanými ořechy.
—————